Mówi się, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia, powinno być wartościowe i pożywne. Mango z jogurtem i musli to świetna propozycja na lekkie śniadanie. Zbożową mieszankę musli można przygotować samemu lub użyć kupnej, zmielona, podana z musem z owoców i pysznym jogurtem stanowi bardzo smaczny posiłek lub przekąskę w ciągu dnia. Polecam!
Składniki:
- Jogurt naturalny 300 g
- 2 dojrzałe mango
- 2-3 łyżki miodu wg uznania
- 1 czubata szklanka musli (użyłam mieszanki kilku zbóż z orzechami i rodzynkami) na wierzch do każdej szklanki kuleczka winogrona
Przygotowanie:
Musli miksuję na drobne okruszki przypominające ziarenka pisaku.
Mango odcinam od pestki nacinam w szachownicę i odcinam wszystkie kawałki do miseczki, po czym znów miksuję na gładki mus.
Jogurt dosładzam miodem i mieszam.
Na dnie szklanki układam warstwę musu, następnie warstwę musli, potem jogurt i kończę warstwą musu. Wierzch wieńczy kuleczka winogrona.
Smacznego 🙂
One Comment