Kto nie lubi wafelków? A te są wprost rewelacyjne, kruche, przekładane słodką masą kajmakową, oblane czekoladową polewą i obsypane prażonymi migdałami i orzechami. Wafelki w tej postaci są doskonałe na każdą okazję, wyglądają rewelacyjnie i smakują wyśmienicie. Spróbujcie sami by się przekonać.
- 1 paczka andrutów
- 1 puszka masy kajmakowej – krówkowej
- 2 łyżki dżemu lub przecieru z malin albo truskawek
- 125 g masła
- 100 g masła
- 4 łyżki ciemnego kakao
- 4 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki mleka
- 2 łyżki niesolonych orzechów ziemnych i 2 łyżki migdałów
Miksować kilka minut, aż do uzyskania puszystego gładkiego kremu. Posmarować wafle i ułożyć jeden na drugim.
Powstanie gęsta i mocno czekoladowa polewa. Posmarować nią wierz i obsypać wcześniej delikatnie uprażonymi orzechami i migdałami. Polewa zastyga błyskawicznie więc można od razu pokroić andruty na mniejsze kawałki i gotowe.
