
Proste rozwiązania są najlepsze i tak również jest w tym przypadku. Szukałam czegoś na drugie śniadanie lub lekki deser i znalazłam. Miałam problem ponieważ nienawidzę jogurtu naturalnego, oczywiście w sosach, ciastach czy sałatkach jest ok, ale nie w naturalnej postaci. Na samą myśl, przechodzą mnie ciarki. Tym czasem w koktajlu użyłam właśnie tego znienawidzonego jogurtu i wiecie co?
Koktajl wyszedł rewelacyjny, wyśmienity i delikatnie słodki. Więc zachęcam gorąco do spróbowania, mogą po niego sięgnąć również osoby na diecie odchudzającej.
- Jogurt naturalny 400 ml
- 2 banany
- ½ szklanki jagód, zamiennie borówka amerykańska, truskawki lub maliny
- 1 łyżka syropu z czarnego bzu lub miodu (można zastąpić ½ łyżeczki cynamonu)
Przygotowanie:
Banany miksujemy w blenderze z jogurtem. Połowę rozlewamy do szklanek. Do drugiej części dodajemy jagody, syrop i miksujemy. Wlewamy powoli by uzyskać koktajl dwukolorowy. Można również użyć mrożonych owoców, koktajl będzie bardziej orzeźwiający.

marcepanowykacik
Pysznie wygląda 🙂