Roladki z łososia nadziewane sałatką

Roladki z łososia nadziewane sałatką to przepyszna kompozycja. Sałatka jest odrobinę słodka, dzięki kukurydzy, ale przełamana ogórkiem, świetnie łączy się ze smakiem wędzonego łososia. Całość wyostrza połączenie niewielkiej ilości chrzanu z majonezem. Roladki przygotowuje się szybko i prosto, z pewnością nikomu nie sprawią trudności, a zachwycą smakiem. Świetnie nadają się na świąteczny stół lub kolację ze znajomymi. Polecam również szpiankową roladę z łososiem, idealną na odświętny stół.

Składniki:

  • 200 g wędzonego łososia w plasterkach
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • pęczek posiekanego szczypiorku lub drobno posiekana biała część pory
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki majonezu i 1 łyżka chrzanu
  • sól i pieprz do smaku
  • do dekoracji limonka i natka pietruszki
Roladki z łososia

Betty gotuje

 
Przygotowanie:
Łososia rozkładamy na deseczce.
Do miski wsypujemy odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę jajka, ogórki oraz szczypior.
Majonez łączymy z chrzanem i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, dodajemy do sałatki.
Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Rozkładamy sałatkę na plastry łososia i zwijamy w rulonik formując roladki.
Ozdabiamy plasterkami limonki natką pietruszki.
Roladki smakują najlepiej na zimno, dlatego warto je schłodzić przed podaniem w lodówce.

Smacznego 😉

Roladki z łososia
Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *