Serca z parówki i jajek

Serca z parówki i jajek

Serca z parówki i jajek to raczej pomysł aniżeli jakiś konkretny przepis. No ale jeśli nie wiecie jak się do tego zabrać to ja z przyjemnością dla Was opisze i dodatkowo jeszcze zobrazuję. Przekonacie się, że nawet bardzo prosta potrawa może wyglądać niesamowicie apetycznie. Wystarczy przyrządzić ją z odrobiną fantazji a nawet w Walentynki jej się nie powstydzimy.

Składniki:

  • Parówki dla każdego po 1-2.
  • jajka dla każdego 1-2 wg preferencji
  • masło lub margaryna do smażenia
  • wykałaczki

Serca z parówki i jajek

Przygotowanie:

Parówkę rozetnij wzdłuż, nie docinając do samego końca. Nadaj jej kształt serca wyginając rozcięte boki w przeciwną stronę. Końcówki zepnij wykałaczką.

Na patelni rozgrzej tłuszcz do smażenia. Ułóż parówkowe serca i obsmaż delikatnie po obu stronach. Ostrożnie wpij jajko żeby się za bardzo nie rozlało. A nawet jeśli to nic nie szkodzi. Oprósz solą i pieprzem. Smaż na niewielkiej mocy palnika do ścięcia białka. Jeśli lubisz bardziej ścięte żółtka można na chwilę włożyć patelnię do mocno nagrzanego piekarnika. O ile nie ma żadnych plastikowych części np. rączki.

Gotowe serca podajemy od razu po usmażeniu z dowolnymi dodatkami. Mogą to być warzywa czy pieczywo ja podałam z francuskimi tostami.

Smacznego 🙂

Przepis w formie krótkiej animacji.

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *