Sałatka w galarecie
Sałatka w galarecie, właściwie powinnam napisać sałatka w szynce w galarecie, ale to było takie strasznie długie. Mam nadzieję, że wybaczycie mi ten skrót. Cóż mogę o niej powiedzieć… A wiec jest to jarzynowa sałatka, (chyba...
Sałatka w galarecie, właściwie powinnam napisać sałatka w szynce w galarecie, ale to było takie strasznie długie. Mam nadzieję, że wybaczycie mi ten skrót. Cóż mogę o niej powiedzieć… A wiec jest to jarzynowa sałatka, (chyba...
Pyszny delikatny i soczysty schabik, który świetnie nadaje się w wersji na zimno, pokrojony cienko do kanapek. To doskonała alternatywa dla kupnych wędlin. Również świetnie będzie prezentował się na świątecznym stole lub podany ja...
Wieprzowa łopatka należy do gatunku mięs, które możemy przyrządzić na wiele sposobów. Dziś to będzie pieczeń, bardzo aromatyczna, mocno faszerowana czosnkiem i mieszanką ziół. Wspaniale nadaje się jako danie główne, lecz również...
Jak przygotować guacamole mieliście już okazję przeczytać na blogu w tym wpisie. Za to dziś również sos guacamole ale, pochodzący z samej Wenezueli to – guasacaca. Dla mnie ta wersja sosu jest o wiele smaczniejsza. Można prz...
Pasta twarogowa z ziołami i warzywami, wspaniała do pieczywa. Nawet najprostsza pasta sprawi, że kromka chleba stanie się bardzo apetycznym kąskiem i wzbogaci twoje śniadanie. Szczególnie gdy pastę można przygotować tak szybko i s...
Nie ma jak to pyszne śniadanko bogate i w białko i zdrowe węglowodany. Szczególnie o tej porze roku, kiedy po zimnym sezonie wszyscy pragną świeżych smaków. Twarożek przyrządza się błyskawicznie, jest wyśmienity i zdrowy, idealn...
Jajka na twardo, niby takie nic ale w odpowiedniej oprawie to idealny posiłek w porze śniadaniowej, kolacji czy nawet idealna przekąska w ciągu dnia. Jajka podałam z własnoręcznie przygotowanym, pysznym sosem tatarskim oraz z doda...
Domowa szyneczka bez konserwantów i żadnej chemii. Pyszna do kanapek i zakąsek. Smakuje wybornie, a wykonanie jest banalnie proste. Jednakże trzeba na nią poczekać 8 dni w czasie których będzie się moczyć w przyprawach. Potem możn...
Małe, kolorowe, niesamowicie apetyczne i pyszne mini galaretki. Każda pełna szyneczki i warzyw. Proste w przygotowaniu na święta lub po prostu na przekąskę kiedy mamy ochotę. Przygotowując galaretki użyłam 2 foremek silikonowych, ...
Dziś chce Wam zaproponować przygotowanie pysznej, drobiowej wędliny na kanapki. Nazwałam ją salceson tylko dlatego, że wyglądem od razu skojarzyła mi się z nim skojarzyła. Jednakże poza wyglądem nie ma z nim nic wspólnego. Mój dom...
Guacamole – to rodzaj meksykańskiej salsy przyrządzonej na bazie awokado. Przyznam się szczerze, że dopiero mniej więcej od kilku lat rozsmakowałam się w awokado. A to dzięki temu, że w Anglii jest bardzo popularne i właściw...
Jak już wiele razy wspominałam z mięsa mielonego można wyczarować wiele smakołyków. Tym razem w postaci rolady nadziewanej pieczarkami, a do tego opieczonej w boczku. Rolada jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek....
Najlepszy tatar z wołowiny Ostatnio sporo było potraw z całego świata. Tak więc dziś nasz polski, rodzimy tatar. Odkąd pamiętam to zawsze była moja ulubiona potrawa, choć z uwagi na cenę dobrej jakości wołowiny nie jadana zbyt czę...
Schab po warszawsku to pyszna mięsna kanapeczka, wypełniona po brzegi masą jajeczną, doprawioną chrzanem by wyostrzyć smak. Całość zalana galaretą. Schab tak podany wygląda i smakuje wspaniale idealnie nadaje się na ...