Mizeria
Tej surówki chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Jej zaletą przede wszystkim jest prosty i szybki sposób wykonania oraz ograniczona ilość składników. Mizeria mimo, iż jest tak popularna, jest przygotowywana na wiele sposobów. W r...
Tej surówki chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Jej zaletą przede wszystkim jest prosty i szybki sposób wykonania oraz ograniczona ilość składników. Mizeria mimo, iż jest tak popularna, jest przygotowywana na wiele sposobów. W r...
Któregoś razu przekonałam się, że niektórzy w surówce nie odróżniają cukinii od ogórka, ani po wyglądzie, ani po smaku. A Wy? Przekonajcie się sami… J To surówka tylko trzy składnikowa, ale mimo, że jest taka minimalistyczna jest ...
Nie raz nam się wydaje, że nie mamy już pomysłu na sałatkę do obiadu. Z doświadczenia wiem, że najlepsze, najsmaczniejsze sałatki są takie, które nie są przeładowane ilością składników. Wystarczy 3-5 by stworzyć naprawdę pyszny bu...
Tym razem zapraszam Was do spróbowania nie jednego tylko, aż trzech fantastycznych dipów: chrzanowy, musztardowy z curry, majonezowy z barbecue. Dip jest odpowiednikiem sosu o gęstej konsystencji na bazie majonezu, śmietany lub jo...
Pieczarki są świetne zarówno do obiadu jak i jako przekąska. Te grzyby są łatwe w przygotowaniu, a proponowane przeze mnie są bogate w smaku, z zewnątrz chrupiące, a w środku soczyste, dobrze doprawione jedynym słowem wyśmienite. ...
Najbardziej popularny sos do grilla, przybył do nas zza oceanu. Idealnie komponuje się z wieprzowiną i drobiem, używany również w wielu potrawach azjatyckiej kuchni. W mojej wersji gęsty brunatny, kombinacja słodkiego i ostrego sm...