Tatar z łososia
Pyszny tatar z surowego łososia Wielu miłośników ryb rozkoszuje się smakiem surowej ryby pod różna postacią. Np. ostatnio tak modnego sushi, sashimi czy w postaci tatara. Jeśli dotąd nie próbowaliście smakołyków kuchni japońskiej ...
Pyszny tatar z surowego łososia Wielu miłośników ryb rozkoszuje się smakiem surowej ryby pod różna postacią. Np. ostatnio tak modnego sushi, sashimi czy w postaci tatara. Jeśli dotąd nie próbowaliście smakołyków kuchni japońskiej ...
Szaszłyki z ciastem francuskim i kurczakiem Szaszłyki imprezowe to bardziej pomysł niż przepis dlatego zastanawiałam się czy je tu zamieścić. Ale są takie pyszne, że pomyślałam, że mogą się spodobać. Wystarczy pierś z kurczaka i c...
Pieczarki zapiekane z kremowym serem to fantastyczna przekąska. Moja rodzina uwielbia zapiekane pieczarki, dlatego z przyjemnością przyrządzam je w rożnych wersjach. Tym razem duże pieczarki portobello z pysznym nadzieniem serowym...
Francuskie ślimaczki z pieczarkami to kolejna propozycja z ciasta francuskiego. Cóż można o nich powiedzieć…? Przede wszystkim to, że są wyśmienite w swojej prostocie i łatwe w przygotowaniu. W smaku przypominają pyszne zapi...
Jajka faszerowane awokado i papryką bardzo smaczne i na pewno ładnie się prezentują. Można przygotować je na zwykłe śniadanie, a nawet wielkanocne czy kolacje. Wszyscy zjedzą je ze smakiem awokado w tym przypadku zastępuje całko...
Schab po warszawsku to pyszna mięsna kanapeczka, wypełniona po brzegi masą jajeczną, doprawioną chrzanem by wyostrzyć smak. Całość zalana galaretą. Schab tak podany wygląda i smakuje wspaniale idealnie nadaje się na ...
Roladki z łososia nadziewane sałatką to przepyszna kompozycja. Sałatka jest odrobinę słodka, dzięki kukurydzy, ale przełamana ogórkiem, świetnie łączy się ze smakiem wędzonego łososia. Całość wyostrza połączenie niewielkiej ilości...
Drożdżowy wieniec serowy, to świetna propozycja, gdy spodziewamy się gości, ale sprawdzi się również przy śniadaniu czy kolacji. Przygotowany na bazie ciasta, które najczęściej stosuje do pizzy, z tą różnicą, że ciasto doprawione ...
Śledź w śmietanie to potrawa, która zawsze gościła w moim domu rodzinnym podczas Wigilii, ale to nie oznacza, że jest przypisana tylko do tej uroczystej kolacji. Śledzie w śmietanie są wyśmienite i doskonale nadają s...
Francuskie świderki z szynką i serem to prosta przekąska z trzech składników, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Świderki wyglądają bardzo apetycznie, dlatego polecam...
Czy może być prościej niż zapiekany chleb? Tani posiłek dla leniuszka. Tani bo głównym składnikiem jest chleb, kilka jajek i mleko oraz niewiele dodatków dla smaku, wedle uznania. Ale nie myślcie sobie, że to takie byle co! Zapiek...
Witajcie Drodzy czytelnicy po świątecznej przerwie! Mam nadzieję, że święta minęły Wam w wyjątkowo miłej, przyjaznej, smacznej i rodzinnej atmosferze. Z myślą o Sylwestrze przygotowałam dla Was paszteciki. Można przygotować ...
Nie mogę powiedzieć bym jadała śledzie jakoś bardzo często. Niemniej jednak jest kilka potraw z ich udziałem do których bardzo chętnie wracam. Śledzie czosnkowo-ziołowe w oleju absolutnie zajmują jedno z wyższych miejsc na mojej ś...
Kalafior po włosku, może być podany jako przystawka, danie główne, kolacja lub dodatek do obiadu. Wg własnego uznania, każdy może podać go o innej porze. Ja podałam go zamiast ziemniaków i surówek do mięsa. Smakował wybornie, deli...