Ciasto bez pieczenia o smaku batonika snickers
tarta – niezwykle prosta za to jaka smaczna. Spód wykonany z mielonych ciasteczek połączonych z masłem i niewyobrażalnie pyszny, delikatny krem na bazie serka mascarpone połączonego z masą krówkową, czekoladą i orzechami do złudzenia przypomina słodkiego batonika – snickers. Całość wieńczą prażone migdały. Polecam ten niezwykle kuszący przysmak, wszyscy zjedzą go z przyjemnością.

- 350 g ciastek czekoladowych przekładanych kremem typu
oreo lub markizy ale ciemne - 100 g masła

- 500 g serka mascarpone
- 400 g masy krówkowej (1 puszka)
- 50 g posiekanych orzeszków arachidowych
- 50 g orzechów laskowych odrobinę podpiec na suchej
patelni, wysypać na ściereczkę i potrzeć je o siebie by usunąć nadmiar skórki.
Nie dotykać ich bezpośrednio, tylko przez ścierkę by się nie poparzyć. - 100 g mlecznej lub ciemnej czekolady rozpuszczonej w kąpieli
wodnej i przestudzonej - Ponadto na wierzch 50 g płatków migdałów.