Makaron z twarogiem kojarzy mi się najbardziej z domową kuchnią z dzieciństwa. To taka banalnie prosta potrawa, która zawsze smakuje tak samo i zawsze chętnie do niej wracamy i z synami chętnie zjadamy. Dla urozmaicenia dodaje owoce i wanilie albo cynamon, tym razem w wersji z malinami. Polecam będzie szybko i smacznie!
Składniki:
- 350 g dowolnego makaronu typu kolanka albo świderki
- 250 g twarogu półtłustego
- 100 ml słodkiej śmietanki lub 50 g masła
- 3 łyżki cukru
- 1 cukier wanilinowy
- Owoce: u mnie maliny, ale mogą być dowolne, np. truskawki, jagody, albo oprószyć na końcu cynamonem
Przygotowanie:
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. w garnku w którym się gotował wymieszaj twaróg ze śmietanką lub rozpuszczonym masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie twaróg wymieszaj z gorącym makaronem. Rozłóż porcje na talerze obsyp delikatnie cynamonem lub owocami.
Smacznego!